Vores køkken

Gode madder til frokost i vuggestuen

Vi er inspireret af Vejle Kommunes anbefalinger omkring mad -og måltidspolitik i daginstitutionen

Og vi følger fødevarestyrelsens anbefalinger omkring sund kost og tilberedningen til måltider i daginstitutionen.

Vi har fast personale i køkkenet, og vi prioriterer dette arbejde, som det pædagogiske arbejde omrking børnene.
Personale kan inddrage børnene i små projekter omkring madlavningen.
Duften fra køkkenet er med til at alle sanser bliver stimuleret, og nysgerrighed omkring maden bliver vagt.

Alle dagens måltider er inkluderet i vores madordning
- morgenmad
- formiddagsmad
- frokost
- eftermiddagsmad

Rullebord med dagens frokost

En madplan over 5 dage er som hovedregel bestående af 2 dag med varm/lun mad og 3 dage bestående af rugbrød.
Maden er serveret i små glasskåle og kander, som børnene selv kan håndtere

Spisning er ikke bare noget der skal overståes, -"så vi kan komme videre til det næste"
Spisning er en pædagogisk aktivitet.

Vi serveret mad af høj kvalitet. Focus på årstidens frugt og grønt.
Mælk og kornprodukter, og altid indkøb med sund fornuft.

Derfor skal der også spises i rolige og hyggelige omgivelser.
Der går direkte en rød tråd fra kvaliteten af maden til kvaliteten af samværet.
Derfor er borddækning, samværet omkring bordet en vigtig del af dagens aktiviteter.

Børnene og voksne skal have en oplevelse af at det er en vigtig stund, hvor samværet er betydningsfuldt, og hvor der er tid op plads til selvhjulpenhed, tid til at lytte til hinanden og til at hjælpe hinanden.

Madpakker er også en del af børnenes frokost.
Til turdage kan der bestilles madpakkebuffet i køkkenet, der gøres klar til at børnene kan pakke deres egen madpakke med madpakkevenlig mad, frugt og grønt.
Hertil har de deres egen drikkedunk til vand, og altsammen pakkes i deres rygsæk og er klar til tur.